Osaba Petros eta Goldbachen aierua / Apostolos Doxiadis ; itzulpena, Ane Oliveros, Gaizka Zabarte - Doxiadis, Apóstolos 1953- (Denonartean)
Petros zaharra mundutik isolatuta bizi da Atenaseko aldirietan. Iraganean lehen mailako matematikaria izan zela deskubrituko du haren ilobak, dena alde batera utzi eta ia hiru mendetan ebatzi gabeko problema bati ekin ziola, bizitza osoa emanez zeregin horretan. Bilaketa horrek XX. mendeko matematikari handienekin jarri zuen harremanetan Petros, besteak beste, Ramanujanekin eta Turingekin